Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Κατ´ αρχάς μέρες που είναι να ευχηθούμε σε όλους καλές γιορτές και οπλισμένοι με δύναμη και πολλά κουράγια να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο. Το τελευταίο πράγμα που θα επιθυμούσαμε λοιπόν αυτές τις μέρες θα ήταν να υψώσουμε τους τόνους, σχετικά με τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, φαίνεται όμως με αυτούς που μπλέξαμε και να θέλει κάποιος αποκλείεται να αγιάσει.
Στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρχαν δύο θέματα που αφορούσαν αντικαταστάσεις μελών της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) και του Λιμενικού Ταμείου (Λ.Τ.) του Δήμου Ξηρομέρου, τα οποία εντελώς αδικαιολόγητα αποσύρθηκαν. Και οι δύο αυτές θέσεις της Ο.Ε. και του Λ.Τ. καλύπτονται από την αντιπολίτευση και προέκυψαν από την παραίτηση μέλους των δύο αυτών επιτροπών. Η παραίτηση υποβλήθηκε το Σεπτέμβριο.
Τα δύο αυτά θέματα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, απουσίαζαν από την ημερήσια διάταξη, πάλι αδικαιολόγητα, διότι αντιλαμβανόμαστε κάποια αδιαφορία εάν επρόκειτο για θέσεις της πλειοψηφίας, αλλά να στερείς από την αντιπολίτευση το θεσμικό της ρόλο είναι αδιανόητο.
Η πορεία της νέας διεύθυνσης του Δήμου Ξηρομέρου σε μας ήταν γνωστή από την αρχή και βεβαίως δεν περιμέναμε τρία χρόνια για να αποκαλυφθεί, εκείνο που δε γνωρίζαμε είναι μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν. Έτσι μετά τις ανοίκειες επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων, ο κατήφορος συνεχίστηκε με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά απέναντι στην αντιπολίτευση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ της απαγορεύει το δικαίωμα να προτείνει, για τις θέσεις των νομικών προσώπων και των επιτροπών του Δήμου, τα πρόσωπα που εκείνη νομίζει κατάλληλα, έχοντας κρατήσει παράλληλα τις θέσεις αυτές κενές επί μήνες. Το γεγονός αυτό συνιστά εκτροπή και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.
Η Συμπολιτεία, ανεξάρτητα από την κατάληξη της ιστορίας αυτής, θα προσφύγει στην προϊσταμένη αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Υπουργείο Εσωτερικών), ζητώντας τον έλεγχο του Δημάρχου και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αλλαγή πορείας του Δήμου,  υποσχόμενη στο Δήμαρχο ότι πρακτικές ασυμβίβαστες με το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης δε θα περάσουν.
Στα νταηλίκια, στα απαγορευτικά και στις κάθε είδους ανομίες, εμείς θα είμαστε απέναντι με αποφασιστικότητα.

Υ.Γ.: Οι θέσεις αυτές ανήκουν στη μείζονα αντιπολίτευση, όμως μετά από πρόταση της Συμπολιτείας η κ. Κουμανδράκη - Σαμαρά προς τιμήν της αποδέχτηκε να συμπληρωθούν από τον κ. Μάντζαρη (Οικονομική Επιτροπή) και τον κ. Σούλα (Λιμενικό Ταμείο) για τον οποίο ο κ. Δημαρχος αντέδρασε απαράδεκτα.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Από το Blogger.

SITES ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ SITES

 • Έδωσε Γκασούκα - Στην Καλαμάτα θα αγωνιστεί τους επόμενους μήνες ο Χρήστος Γκασούκας. Ο 20χρονος φορ παραχωρήθηκε με δανεισμό στη «Μαύρη Θύελλα» έως το τέλος της σεζόν για ...
  Πριν από 14 ώρες
 • Επανάληψη του αγώνα Καστοριά- Καρδίτσα - [image: Επανάληψη του αγώνα Καστοριά- Καρδίτσα] Επανάληψη θα έχουμε στο Καστοριά – Καρδίτσα, παιχνίδι το οποίο είχε διεξαχθεί στις 16 Δεκεμβρίου όπου τότε ...
  Πριν από 10 ώρες
 • MVP ο Κυριακίδης BEST GOAL ο Ρόσα - Δύο ποδοσφαιριστές μας, ο Δημήτρης Κυριακίδης και ο Φάρλεϊ Ρόσα κέρδισαν τα βραβεία MVP και Best Goal της 17ης αγωνιστικής στο διαγωνισμό που διοργανώνουν...
  Πριν από 14 ώρες
 • MVP ο Κυριακίδης BEST GOAL ο Ρόσα - Δύο ποδοσφαιριστές μας, ο Δημήτρης Κυριακίδης και ο Φάρλεϊ Ρόσα κέρδισαν τα βραβεία MVP και Best Goal της 17ης αγωνιστικής στο διαγωνισμό που διοργανώνου...
  Πριν από 16 ώρες